منوی دسترسی
چرا کودک دوزبانه شما از تنها خوابیدن می ترسد؟

بررسی علل ترس از تنها خوابیدن در کودکان دوزبانه

بررسی علل ترس از تنها خوابیدن در کودکان دوزبانه

تنها خواباندن کودک یکی از مراحل رشد و استتقلال فردی وی محسوب میشود اما اغلب کودکان از این کار سر باز می زنند و یا ترفندهایی برای بازگشت به کنار پدر و مادر به کار میبرند در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم و علل آن را بیان خواهیم کرد.

بررسی علل ترس از تنها خوابیدن در کودکان دوزبانه

والدین در مراحل مختلف زندگی و رشد کودک دوزبانه خود ، با مشکلات و چالش هایی روبرو هستند .ترس کودک دوزبانه و یا سایر کودکان از تنها خوابیدن ممکن است در هر سنی رخ دهد اما والدین می بایست هر چه سریع تر این مشکل را رفع کنند . چرا که ممکن است باعث بروز مشکلات حاد و جدی در سنین کودکی و بزرگسالی شود . اما عواقب این ترس در بزرگسالی می ‌تواند متفاوت ‌تر نمایان شود و زندگی او را مختل کند .

همانطور که گفته شد ترس از تنهایی خوابیدن در اغلب کودکان دوزبانه و عادی وجود دارد.از این رو آن ها تمایل دارند نزدیک والدینشان بخوابند زیرا که حس امنیت و آرامش بیشتری دارند . اما اگر این ترس از جدایی پیش رود می تواند مشکل ساز شود زیرا کم کم کودک دوزبانه و یا هرکودکی و در بعضی از موارد والدین وی به این نزدیکی عادت می کنند و جدایی مشکل ‌تر می ‌شود .

اگر والدین با این ترس فرزند خود مقابله نکنند ، کودک دوزبانه و یا عادی آن ها  نمی ‌تواند راه های مقابله با ترس را تجربه کند . عدم جدایی محل خواب کودک از والدین باعث می‌ شود تا خواب آرام و راحت از فرزند و والدین وی گرفته شود والدین در آرزوی خوابی راحت در کنار همسر خود باشند .

سن تنها خوابیدن در کودکان زمانی است که والدین کودک خود را از شیر گرفته‌ اند و کودک توانایی راه رفتن دارد . بهترین سن تنها خوابیدن کودکان دوزبانه سن ۳ الی ۴ سالگی است تا در کودک حس استقلال و اعتماد به نفس تقویت شود و از وابستگی وی به والدین کاسته شود . این محدوده سنی امن ترین زمان برای جدا کردن محل خواب کودک از والدین است . هرچه کودک از این سن فاصله بگیرد ، جدایی محل خواب آن دشوارتر می ‌شود . چرا که وابستگی بیش از حد و سایر عوامل باعث می شود که کودک دوزبانه شما از تنها خوابیدن اجتناب کند و هراسان باشد . در نتیجه بهتر است که از سنین پایین‌ تر کودک را به تنهایی خوابیدن عادت دهید .

علل ترس از تنها خوابیدن در کودکان دوزبانه

علت ترس کودک دوزبانه از تنها خوابیدن

برای اینکه بتوانید ترس کودک دوزبانه خود را از تنها خوابیدن درمان کنید ، می بایست علت و ریشه آن را بیابید . با ریشه یابی ترس کودک دوزبانه یا عادی خود سریع تر می توانید راه حلی مناسب برای آن پیدا کنید .

یکی از دلایل ترس کودک دوزبانه از تنها خوابیدن را که می توان عمده ترین دلیل ترس به ویژه برای کودکان زیر ۶ سال دانست ، تخیلات ذهنی کودک از شخصیت های تخیلی فیلم ، کارتون و یا سریال هایی است که دیده است . کودک با قوه تخیل خود تصاویر و صحنه های ترسناک در ذهن خود ایجاد می ‌کند که در هنگام شب احساس می‌ کند که آن موجود ترسناک زیر تخت ، پشت پرده یا درون کمد وی قرار دارد . کودک برای غلبه بر این ترس سعی می کند که مدام نزد والدین خود بخوابد . چرا که احساس می ‌کند زمانی که نزد والدین خود است آن موجود خیالی توانایی حمله به وی را ندارد و در امنیت کامل است .

از دیگر دلایلی که می تواند در ترس کودک دوزبانه و یا عادی از تنها خوابیدن موثر باشد ، می ‌توان به مکالمات وی با همسن هایش و یا بزرگسالان و یا حتی صحبت های رد و بدل شده بین بزرگسالان اشاره کرد . از آنجایی که قوه تخیل کودک دوزبانه و یا سایر کودکان بسیار بالا است، ممکن است زمانی که درباره موجود خیالی و افسانه ‌ای و یا موجوداتی همچون جن و… صحبت می‌ شود ، آن را برای خود همچون صحنه ترسناک و تصور کند و خیال کند که در هنگام شب ، زمان خواب آن موجود خیالی و یا صحنه ی خیالی را می‌ بینند . به همین منظور به پدر و مادر خود پناه می برد چرا که نزد پدر و مادرش احساس امنیت می ‌کند .

از دیگر دلایلی که می‌تواند این ترس را در کودک دوزبانه و حتی سایر کودکان ایجاد کند می ‌توان به اختلافات پدر و مادر کودک اشاره کرد . معمولاً کودکانی که والدینشان درگیر اختلافات شدید هستند به خاطر ترس از دست دادن والدین خود تمایل دارند نزد والدین خود بخوابند و به گونه‌ ای از آن ها حفاظت کنند .

در صورتی که کودک دوزبانه و یا عادی شما در محیط مهد کودک ، مدرسه و یا محیط بیرون منزل مورد آزار و اذیت جسمی و جنسی از جانب کودک دیگر و یا شخص بزرگسال قرار گیرد ممکن است در هنگام شب از تنها خوابیدن هراس داشته باشد که مبادا مجدداً آن اتفاق برایش تداعی نشود .

ترس از تاریکی در کودکان ، ترس از دزد ، ترس از حیوانات ، ترس از حشرات ، ترس از صداهای آشنا ، ترس از اتاق خواب و … از دیگر عواملی هستند که ممکن است باعث اجتناب کودک از تنهایی خوابیدن شود و کودک تمایل داشته باشد که نزد پدر و مادر و یا خواهر و برادر بزرگتر از خودش بخوابد .

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا